Експерт висловився щодо можливості відступу захисників із Авдіївки

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко висловився щодо можливості відступу українських військ із Авдіївки Донецької області, прокоментувавши ситуацію на цьому напрямі.

Авдіївка

Фото - radiosvoboda.org

Аналітик нагадав, що наприкінці лютого кремлівський диктатор Володимир Путін виступить із посланням до Державної Думи РФ. Окупанти поспішають захопити Авдіївку до цієї події, не шкодуючи ресурсів, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

За словами Коваленка, поки що немає підтвердження, що для підкріплення командування ЗСУ відправило до міста 3-ю ОШБр, яка є однією з найбільш боєздатних бригад армії України.

Експерт назвав ситуацію в Авдіївці складною, оскільки там почалися вуличні бої й загарбники намагаються перекрити дорогу всередині населеного пункту. ЗС РФ біля міста сконцентрували майже весь свій ресурс і вони не мають вільних резервів, які вони могли б перекинути на цю ділянку фронту. Аналітик зазначив, що окупантам важко пройти через укріплений ЗСУ коксохімічний завод, щоб вийти на трасу.

Коваленко зазначив, що захисників потрібно буде вчасно виводити із Авдіївки, щоб вони не опинилися в оточенні, і командування має відчувати цей момент. На його думку, військове керівництво контролює цей сценарій і зрозуміє, коли потрібно буде переміщати війська.

Раніше у ЗСУ висловилися щодо можливості оперативного оточення Авдіївки російськими військами.

Exit mobile version