Командувач Сухопутних військ прокоментував ситуацію на фронті: чого найбільше потребують ЗСУ

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк висловився щодо ситуації на фронті, заявивши про перехід війни в іншу фазу. Також генерал-лейтенант розповів, чого найбільше зараз потребують Сили оборони.

Олександр Павлюк

Фото – unian.net

Воєначальник за кілька днів до призначення на посаду командувача Сухопутних військ дав інтерв’ю виданню «Радіо Свобода». Павлюк висловився щодо ситуації на фронті та потреб ЗСУ, інформує «НБН».

За словами генерала, війна України проти російських загарбників переходить в іншу фазу – де воюють дрони, проте без людей не буде реальних дій та успіхів на полі бою. Незважаючи на активне застосування БПЛА, солдатам потрібно заходити на ворожі позиції та ліквідувати окупантів.

Павлюк уточнив, що в останні місяці бойових дій приблизно 70% ворожих цілей було знищено безпілотниками, при цьому ЗСУ гостро потребують боєприпасів. Крім цього, Силам оборони необхідні засоби протиповітряної оборони та артилерійська техніка.

Воєначальник зазначив, що запитів у захисників дуже багато, проте держава не може їх усі забезпечити, оскільки це залежить не лише від можливостей України, а й від її союзників.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський пояснив, що виведення військ із Авдіївки пов’язане з ослабленням військової допомоги від партнерів, зокрема США. За словами українського лідера, у Білому домі визнають це.

Exit mobile version