Війська РФ одночасно наступають на п’яти напрямках: у NYT повідомили, на які міста націлився Путін

Іноземні ЗМІ пишуть, що війська Російської Федерації хочуть повернути раніше втрачені території під час контрнаступів армії України у 2022 та 2023 роках. Кремлівський диктатор Володимир Путін націлився на захоплення п'яти міст.

Мар'їнка

Фото – t.me/ermaka2022

Американське видання The New York Times пише, що «друга армія світу» пішла у наступ одразу на п’яти напрямках – у районі Авдіївки, Бахмута, Мар’їнки Донецької області, Кремінної Луганської області та Роботино на Запоріжжі. Водночас ЗСУ на всіх ділянках фронту без військової допомоги із США не вистачає снарядів і їм важко поповнювати виснажені сили, інформує «НБН».

Журналісти зазначають, що захоплення Авдіївки – перша велика перемога для РФ після взяття Бахмута у травні 2023 року. Однак не зрозуміло, як далеко окупанти зможуть просунутися за межі міста.

У статті сказано, що водночас загарбники концентруються на Мар’їнському напрямі, оскільки хочуть захопити Вугледар, який торік не раз намагалися атакувати з півдня та зазнавали колосальних втрат.

Паралельно армія Путіна тисне на Кремінну, щоб повернути контроль над деокупованими ЗСУ містами наприкінці 2022 року. У цьому районі РФ тримає близько 110 000 «визволителів», які наступають у бік Куп’янська та Лимана.

Видання зазначає, що також окупанти налаштовані на захоплення села Роботине Запорізької області, яке захисники звільнили влітку. У Силах оборони повідомляли, що на цій ділянці фронту росіяни зосередили більше військ, ніж під Авдіївкою.

Нагадаємо, Зеленський назвав причини виведення військ із Авдіївки.

Exit mobile version