РДК розробляв план зі звільнення Навального: добровольці пояснили, чому розкривають цю інформацію

Російський добровольчий корпус мав намір звільнити політика Олексія Навального з виправної колонії, для чого розроблялася операція разом із співробітниками силових відомств РФ, які є прибічниками Корпусу. Бійці пояснили, чому вирішили розкрити відповідну інформацію.

Олексій Навальний

Фото – ria.ru

У РДК розповіли, що разом зі своїми прибічниками у силових структурах Росії мали намір звільнити опозиціонера на шляху із виправної колонії №6 у Володимирській області в ВК №3 у Ямало-Ненецькому окрузі, інформує «НБН».

Згідно з планом, Навального мали відбити у конвою під час етапування та передати розвідувальній групі Російського добровольчого корпусу для евакуації на територію України. Проте Федеральна служба безпеки та Федеральна служба виконання покарань РФ добре підготувалися до такого сценарію.

За словами добровольців, дату та час етапування особистого ворога Путіна переносили кілька разів. У результаті воно почалося раптово після особистого усного наказу глави ФСВП, тому група партизанів не встигла висунутися до району запланованого початку операції.

У РДК пояснили, що вони мають кілька причин для розкриття відповідної інформації. Бійці хочуть, щоб «пси путінського режиму» знали, що мають «довгі руки», якими вони мають намір врятувати інших політичних в’язнів у РФ.

Крім того, отримані добровольцями дані та документи можуть допомогти організаціям, які також борються проти режиму кремлівського диктатора.

Нагадаємо, що російські слідчі вкотре відмовилися видати тіло Навального його матері, заявивши про необхідність проведення «хімічної експертизи».

Exit mobile version