У 53-й ОМБр звинуватили Бутусова у поширенні фейків щодо оборони Авдіївки: що бійці очікують від журналіста

У 53-й окремій механізованій бригаді ім. князя Володимира Мономаха звинуватили журналіста Юрія Бутусова у розповсюдженні неправдивої інформації щодо оборони Авдіївки Донецької області. Головного редактора сайту «Цензор.нет» закликали вибачитись перед захисниками ОМБр.

Юрій Бутусов

Фото – facebook.com/butusov.yuriy

На Facebook-сторінці 53-й ОМБр повідомили, що 18 лютого у прямому ефірі на своєму YouTube-каналі журналіст видав фейк щодо відходу бійців формування з позицій в Авдіївці, інформує «НБН».

Військовослужбовці заявили, що дезінформація, озвучена Бутусовим на мільйонну аудиторію, дискредитує бійців 53-ї окремої механізованої бригади, які за час масованого наступу армії Путіна на місто не втратили жодної позиції на півдні та щодня завдавали ЗС РФ безповоротних втрат.

Окрім цього, до останнього дня захисники контролювали район 9-го кварталу Авдіївки, через який відходили сусідні підрозділи. Також бійці бригади прикривали відхід військових із позиції «Зеніт».

У 53-й ОМБр закликали головного редактора сайту «Цензор.нет» спростувати фейкові тези з ефіру та вибачитися перед бійцями бригади, які в Авдіївці стримували ворога і допомагали зберегти життя іншим захисникам.

Як повідомлялося, в ISW пояснили зниження темпів наступів росіян на Авдіївському напрямку після захоплення міста.

Exit mobile version