У ВМС пояснили, чому окупанти практично перестали атакувати Україну ракетами «Калібр»

Речник Військово-морських сил ЗСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук пояснив, чому «друга армія світу» практично не використовує для завдання ударів по нашій країні крилаті ракети «Калібр», незважаючи на наявність кораблів РФ із цією зброєю в Чорному морі.

Запуск ракет "Калібр"

Фото – stat.mil.ru

В ефірі телеканалу FREEДОМ представник ВМС ЗСУ пояснив, що російські окупаційні сили мають проблеми з логістикою. За його словами, завантажити «Калібри» на кораблі «визволителі» можуть у тимчасово захопленому Криму. Проте останнім часом ворог обходить півострів десятою дорогою, інформує «НБН».

Капітан нагадав, що після потоплення ВДК «Цезар Куніков» російські окупанти не могли «промовчати» і випустили по Україні чотири «Калібри» із фрегату «Адмірал Макаров», який може нести до восьми ракет. Плетенчук вважає, що використання не всіх ракет для атаки також багато про що говорить.

Речник Військово-морських сил додав, що «визволителі» не можуть завантажити бойові судна балістикою на базі Новоросійська, це можливо лише у Севастополі.

Завдяки роботі Сил оборони Чорноморський флот втратив третину кораблів, тому дозавантажувати ракетоносії ворогові немає сенсу, адже він не застосовує їх у повному обсязі.

Нагадаємо, агенти «Атеш» показали, де росіяни ховають запаси ракет для ЧФ РФ.

Exit mobile version