Розвідка Великобританії пояснила, на що розраховує РФ, використовуючи енергетику як зброю у війні

Розвідка Великобританії повідомила, що держава-терорист продовжує використовувати енергетику як зброю під час повномасштабної війни проти України. У відомстві розповіли, на що робить ставку Москва.

Відключення світла в Україні

Фото – reuters.com

Британська розвідка нагадала, що під час повномасштабного вторгнення в Україну «друга армія світу» використовувала енергетику як зброю. Російські окупаційні сили неодноразово завдавали ударів по об’єктах критичної інфраструктури країни, іноді викликаючи масовий дефіцит електрики.

Про це пише «НБН» із посиланням на сторінку Міністерства оборони Сполученого Королівства у соцмережі Х.

У відомстві нагадали, що Москва подібний інструмент тиску також використовувала проти західних держав. Кремль скорочував потоки газу до Європи за рахунок обмеження трубопровідного експорту та змін умов оплати.

Британська розвідка пояснила, що у такий спосіб лідер росіян Володимир Путін намагався підірвати єдність європейських держав проти розв’язаної РФ війни в Україні.

У звіті сказано, що Кремль продовжить використовувати енергетику як зброю та інструмент примусу для досягнення політичного впливу Росії, а також глобальної економічної вигоди.

Нагадаємо, в ISW пояснили, чому влада РФ і кремлівські пропагандисти 24 лютого публічно не обговорювали другу річницю війни проти України.

Exit mobile version