В ISW повідомили про повернення ЗС РФ стратегічної ініціативи на фронті в Україні

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що «друга армія світу» повернула собі стратегічну ініціативу на полі бою в Україні. Тепер російські окупаційні сили зможуть проводити наступи, коли і де вони захочуть, допоки ініціативу не перехоплять ЗСУ.

Російський окупант

Фото – mil.ru

У звіті ISW зазначається, що український лідер Володимир Зеленський заявляв про підготовку армією Путіна нового наступу, який розпочнеться наприкінці травня чи влітку цього року. За словами президента, Сили оборони мають чіткий план протидії ЗС РФ, інформує «НБН».

Американські аналітики пишуть, що російські окупаційні сили повернули стратегічну ініціативу на полі бою після контрнаступу ЗСУ торік влітку. Тепер «друга армія світу», мабуть, зможе проводити наступи, коли і де захоче, а також визначатиме масштаб цих військових операцій.

За словами експертів, якщо українські війська цьогоріч вестимуть активну оборону на фронті, тим самим вони віддадуть стратегічну ініціативу загарбникам. Водночас, ЗСУ можуть позбавити ворога такої можливості, якщо вони матимуть достатньо засобів для проведення своїх наступів.

Нагадаємо, глава Сил оборони Естонії Мартін Херем розповів, коли очікувати змін на фронті в Україні.

Exit mobile version