В ОК «Південь» повідомили подробиці прольоту «Шахеда» через Молдову

Глава пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповіла подробиці прольоту дрона-камікадзе «Шахед» через Молдову під час атаки російських БПЛА на нашу країну 27 лютого.

Окупант запускає БПЛА

Фото – ria.ru

Речниця оперативного командування «Південь» в ефірі національного телемарафону розповіла, що один із безпілотників окупантів, який вони направили на Одещину, мав дуже складне маневрування, інформує «НБН».

За словами глави пресцентру, очевидно, що з метою провокації російські загарбники заклали маршрут для «Шахеда» із перетином державного кордону України з Молдовою.

Гуменюк уточнила, що Сили оборони зафіксували перетин кордону ворожим безпілотником, який пролетів на цій ділянці кілька десятків кілометрів, повернувся у повітряний простір нашої країни, де його знищили сили протиповітряної оборони.

Водночас у Кишиніві заперечують проліт БПЛА РФ через територію Молдови. Коментуючи цю заяву, речниця ОК «Південь» припустила, що Міноборони сусідньої держави не має достатньої інформації щодо інциденту.

За словами Гуменюк, за два роки повномасштабної війни така ситуація виникає не вперше: спочатку за кордоном заявляють, що нічого не сталося, а потім ситуація прояснюється.

Раніше в ОК «Південь» прокоментували активність росіян на кордоні з Придністров’ям.

Exit mobile version