Перерізати стрічку не будуть: Ігнат розповів, як українці дізнаються про прибуття винищувачів F-16

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, які функції виконуватимуть американські багатофункціональні винищувачі F-16, які нададуть Києву держави-союзники. Також полковник повідомив, як жителі нашої країни дізнаються про прибуття західної авіації.

Юрій Ігнат

Фото – armyinform.com.ua

Представник ПС ЗСУ розповів, що насамперед завдання винищувачів F-16 полягатиме у захисті жителів України від російських атак ракетами та безпілотниками, а також у боротьбі з авіацією ЗС РФ. Окрім цього, американські бойові літаки дозволять захисникам отримати перевагу в небі та сприятимуть деокупації територій.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на «24 канал».

Також Ігнат відповів, як українці дізнаються про прибуття західної авіації в країну. За словами полковника, офіційного перерізання стрічки, як робили в СРСР, не буде.

Речник Повітряних сил додав, що певні речі публічно не оголошуються, щоби ворог «не робив висновків». Тому громадяни зрозуміють, що Україна отримала винищувачі, коли буде збито літак «другої армії світу».

Раніше глава уряду Данії Метт Фредеріксен пояснила, чому країна затримує передачу F-16 Україні. Прем’єр-міністерка назвала терміни постачання бойових літаків Києву.

Exit mobile version