Розвідка Великобританії розкрила причину відмови РФ від відправки новітніх танків «Армата» на фронт в Україну

Влада РФ відмовилася відправляти на поле бою в Україну російські новітні танки Т-14 «Армата». Розвідка Великобританії пояснила, чому у Москві вирішили, що путінські окупаційні сили не отримають цю хвалену пропагандистами бойову техніку.

Російські танки Т-14 «Армата»

Фото – ria.ru

У британській розвідці звернули увагу на заяву голови військового концерну «Ростех» Сергія Чемезова. Він повідомив, що найсучасніший танк РФ «Армата» надійшов на озброєння армії Путіна, однак у ході так званої «СВО» його не застосовуватимуть.

За словами Чемезова, це пов’язано з тим, що висока вартість Т-14 обмежує масштабний випуск цієї техніки, інформує «НБН» з посиланням на сторінку Міноборони Сполученого Королівства в соцмережі Х.

У звіті розвідки сказано, що танк «Армата» дебютував у День Перемоги 9 років тому та заглох на репетиції. У грудні 2022 року Т-14 було помічено на півдні держави-терориста під час навчань. Рупори Кремля тоді заявляли, що найновішу бойову броньовану машину ЗС РФ використовуватимуть в Україні.

У розвідці Великобританії припускають, що Москва відмовилася від ідеї відправки танка «Армата» на фронт, побоюючись потенційної репутаційної шкоди від втрати такої «престижної» техніки. Також таке рішення було ухвалено через неможливість масового виробництва Т-14.

Раніше аналітики ISW заявляли, що оборонна промисловість Росії не здатна повністю забезпечити технікою резерви «другої армії світу».

Exit mobile version