Розвідка Литви спрогнозувала, скільки років РФ зможе воювати проти України із нинішньою інтенсивністю

Розвідка Литви вважає, що Російська Федерація матиме достатньо ресурсів, щоб продовжувати ведення бойових дій в Україні з нинішньою інтенсивністю щонайменше два роки. Литовські спецслужби розповіли, що забезпечує таку здатність державі-терористу.

Російські окупанти

Фото – wikimedia.org

Агентство Reuters, посилаючись на звіт відомств при Міністерстві національної оборони Литви, пише, що росіяни минулого року реформували та зміцнили свої збройні сили, які сильно потріпали бойові дії в Україні, інформує «НБН».

Литовські спецслужби зазначають, що РФ вивчає уроки із війни, підвищує свою боєздатність і йде до розширення військового потенціалу вздовж кордону з державами-членами Північноатлантичного Альянсу.

Військова розвідка Литви вважає, що Москва матиме достатньо ресурсів для того, щоб продовжувати бойові дії на території сусідньої країни щонайменше ще два роки. Таку здатність окупантам забезпечує ухилення від антиросійських санкцій, державні інвестиції та високі ціни на нафту.

Раніше ЗМІ розповіли про проект мирного договору, який Україна та РФ склали навесні 2022 року. Журналісти розповіли, які вимоги до Києва висував Кремль.

Exit mobile version