В ОК «Південь» розповіли про тактику маневрування, яку застосовує ворог під час ударів «Шахедами»

Начальниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповіла про тактику маневрування, яку застосовують російські загарбники під час атак дронами-камікадзе «Шахед» на нашу країну, щоб ускладнити роботу ППО.

Наталія Гуменюк

Фото - скріншот із відео

В ефірі національного телемарафону речниця оперативного командування «Південь» розповіла, що «визволителі» під час ударів «Шахедами» по Україні використовують тактику маневрування БПЛА серед житлової забудови, інформує «НБН».

За словами начальниці пресцентру, російські загарбники проводять дрони-камікадзе таким маршрутом, щоб тероризувати мирних українців. Також за допомогою цього методу окупанти намагаються ускладнити роботу протиповітряної оборони, оскільки захисникам важко ліквідувати БПЛА серед жилих багатоповерхівок.

Гуменюк зазначила, що зокрема таку тактику ворог застосовував під час атак «Шахедами» на Одещину, прокладаючи шлях для безпілотників через промислові та житлові квартали. Також росіяни проводили дрони у районі щільної житлової забудови на сході країни.

Раніше речниця ОК «Південь» розповіла, як «визволителі» на тимчасово захопленій території Херсонської області забезпечують явку на «виборах».

Exit mobile version