Олаф Шольц і Зеленський провели важливу розмову: у чому канцлер ФРН запевнив українського лідера

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонну розмову з українським лідером Володимиром Зеленським, під час якої німецька сторона запевнила українську у зміцненні співпраці з міжнародними партнерами щодо військової підтримки Української держави.

Олаф Шольц

Фото - dw.com

Як інформує “НБН“, про це йдеться в матеріалі Sky News.

Так, у заяві прес-секретаря уряду Німеччини йдеться про таке:

Президент України та канцлер Німеччини дійшли згоди, що конструктивний діалог між сторонами буде продовжено. Зокрема, маючи на меті глобальну підтримку мирного рішення, було також домовлено залишатися в тісному контакті.

Своєю чергою у своєму ТГ-каналі український президент повідомив, що він мав розмову з Шольцом, у якій сторони обговорили подальшу політичну, економічну та оборонну співпрацю.

Дослівно із заяви українського лідера:

Під час діалогу було обговорено розвиток оборонного співробітництва як на рівні держави, так і на рівні представників оборонно-промислового комплексу, а також локалізацію оборонного виробництва в Україні. Були передані пріоритетні потреби нашої країни і захисників України в броньованій техніці, артилерії, а також протиповітряній обороні.

Крім усього іншого, сторони обмінялися також думками щодо результатів Конференції з підтримки України в Парижі, двадцять шостого лютого, і скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться в п’ятницю в Берліні за участю Олафа Шольца, Дональда Туска, а також Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Шольц укотре відкинув передачу Україні ракет Taurus.

Exit mobile version