Удар дрона по військовій частині в Тирасполі: в ISW розповіли, що стоїть за атакою на невизнане Придністров’я

У вашингтонському Інституті війни прокоментували запуск БПЛА по військовій частині в Тирасполі в неділю, 17 березня. Американські аналітики пояснили, що стоїть за атакою дрона на так звану «Придністровську Молдавську Республіку».

Невизнане Придністров'я

Фото – Sputnik / Mihai Caraus

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що вчора невідомі запустили безпілотник по військовій частині в Тирасполі. Під час атаки згорів гелікоптер, при цьому інцидент обійшовся без постраждалих. Представники РФ і так званої «Придністровської Молдавської Республіки» натякнули, що можуть звинуватити у тому, що сталося, Україну, повідомляє «НБН».

Напередодні ЗМІ невизнаного Придністров’я поширили кадри моменту удару дрона по військовій частині, який нібито летів на Тираспіль з боку Одещини. Американські експерти зазначили, що на момент виходу цих матеріалів Москва та «ПМР» не звинувачували Україну в атаці, але можуть зробити це в майбутньому.

У той же час бюро реінтеграції в Молдові повідомило, що гелікоптер, що згорів, не літав протягом багатьох років і удар БПЛА покликаний посіяти паніку в невизнаному Придністров’ї.

У Кишиніві вважають, що ця атака є частиною інформаційної операції проти їхньої країни, а у Буданова назвали інцидент російською провокацією.

Американські аналітики також вважають малоймовірним те, що за дроновим ударом стоїть Україна, враховуючи, що військова частина в Тирасполі є незначною ціллю й обмеженість ресурсів, використаних під час атаки на об’єкт.

Нагадаємо, глава Молдови Майя Санду повідомила мету фейків РФ про анексію Придністров’я.

Exit mobile version