РФ готується до широкомасштабної війни з НАТО: в ISW вказали на ключові показники

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що Російська Федерація готується до широкомасштабної війни з НАТО. Американські аналітики назвали ключові фактори, що підтверджують це.

НАТО і РФ

Фото – newsader.com

В аналітичному матеріалі ISW повідомляється, що певні військові, фінансові та економічні показники свідчать про те, що РФ готується до широкомасштабного конфлікту з Північноатлантичним Альянсом із застосуванням зброї, інформує «НБН».

Експерти зазначили, що країна-агресор, судячи з усього, не зіткнулася з фінансовою кризою. Кремль збільшив військові витрати та продовжує спроби обходу міжнародних санкцій.

В ISW звернули увагу на прогноз польського лідера Анждея Дуди про те, що Путін переводить економіку РФ на військові рейки, щоб атакувати Альянс уже через два-три роки. Глава Міноборони Данії Троельс Поульсен раніше повідомляв, що дані розвідки свідчать про намір росіян напасти на НАТО протягом трьох-п’яти років.

Окрім зусиль Москви для стабілізації економіки та фінансів, вона також має намір провести реформи для підвищення бойових можливостей своєї армії та довгострокового розвитку військового потенціалу Росії, про що заявляв голова оборонного відомства Сергій Шойгу на колегії МО РФ.

Раніше в ISW повідомили, що Кремль докладає зусиль для створення військового блоку з дружніми країнами для протистояння Заходу.

Exit mobile version