У РДК та Легіоні «Свобода Росії» пояснили, звідки вони отримують зброю і техніку для операцій у РФ

Боєць «ЛСР» Олексій Барановський та командир РДК Денис Нікітін розповіли, звідки добровольчі підрозділи одержують озброєння для проведення своїх військових операцій на території країни-агресора.

Легіон "Свобода Росії"

Фото – t.me/s/legionoffreedom

У четвер, 21 березня, представники РДК, «ЛСР» та Сибірського батальйону дали пресконференцію, під час якої пояснили, де добровольці беруть техніку і зброю для рейдів у РФ, інформує «НБН».

Барановський нагадав, що «ЛСР» на території України – підрозділ міжнародного легіону ЗСУ, бійці якого прирівнюються у всіх правах та обов’язках до інших захисників.

Він розповів, що коли добровольці перетинають російський кордон – на території держави-терориста вони вже не є військовими ЗСУ. У ході рейдів у Росію бійці використовують трофейне та перетрофеєне озброєння. Представник «ЛСР» зазначив, що часто техніка і зброя переходять із рук у руки.

У свою чергу, Нікітін іронічно зазначив, що «не можна недооцінювати можливості сучасних воєнторгів», де добровольці можуть купити зброю та техніку. Також командир РДК подякував владі Чечні за «подарунок» у вигляді вантажівки «Ахмата». Він додав, що його підрозділ також покладається на трофейне озброєння.

Також під час пресконференції російські добровольці заявили, що проривом кордону РФ вони зірвали плани ворога щодо наступу.

Exit mobile version