Глава «Укргідроенерго» повідомив про наслідки ударів по ДніпроГЕС

Глава «Укргідроенерго» Ігор Сирота повідомив про наслідки атаки на Дніпровську гідроелектростанцію у Запоріжжі під час масштабних обстрілів України військами держави-терориста у ніч на п'ятницю, 22 березня.

Дніпровська ГЕС

Фото – unian.net

В ефірі «Радіо Свобода» Сирота повідомив, що під час масштабної атаки «другої армії світу» на українські міста було два прямих влучання у найбільшу гідроелектростанцію в країні – Дніпровську ГЕС, інформує «НБН».

Як уточнив глава компанії, війська Путіна завдали ударів по ГЕС-1 і ГЕС-2, остання зазнала серйозних пошкоджень внаслідок прильоту двох ракет. Поки не відомо, в якому обсязі і з якою потужністю вона зможе працювати після атаки, а також чи вдасться її відновити.

Глава «Укргідроенерго» зазначив, що на даний момент ГЕС-1 теж не працює, тому вживаються заходи, щоб піднімати затвори і спрацьовувати воду, оскільки через станцію зараз зробити це неможливо.

Як повідомлялося, глава Міненергетики Герман Галущенко заявив, що сьогоднішня атака росіян на енергосистему країни стала наймасштабнішою за останній час. Чиновник повідомив мету масованого удару ЗС РФ.

Exit mobile version