РФ здійснила масштабну атаку на енергооб’єкти України: Галущенко назвав мету ворожого удару

У ніч на п'ятницю, 22 березня, війська Російської Федерації здійснили масовану атаку на енергооб'єкти нашої країни. Голова Міністерства енергетики України Герман Галущенко назвав мету ворожого удару.

Герман Галущенко

Фото – facebook.com/minenergoUkraine

На своїй Facebook-сторінці міністр повідомив, що цієї ночі російські загарбники націлилися на українські енергооб’єкти і цей обстріл став наймасштабнішим за останній час, інформує «НБН».

Керівник відомства заявив, що мета сьогоднішньої масованої атаки путінських окупаційних сил на нашу країну – спроба викликати масштабний збій у роботі української енергетичної системи.

Він розповів, що, на жаль, у різних регіонах є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії, також знеструмлено одну із ЛЕП, яка живить Запорізьку АЕС.

За словами Галущенка, в частині областей є перебої зі світлом, енергетики роблять все можливе, щоб якнайшвидше повернути до будинків електрику.

Раніше масований обстріл України війська країни-агресора здійснили у четвер, 21 березня. Речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк розповіла особливості цього ракетного удару.

Exit mobile version