У ВМС повідомили про атаку ракетами «Нептун» на ВДК «Костянтин Ольшанський», вкрадений РФ у 2014 році

У вівторок, 26 березня, речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що захисники вдарили ракетами по великому десантному кораблю «Костянтин Ольшанський», який окупанти вкрали в України 10 років тому.

ВДК «Костянтин Ольшанський»

Фото – topwar.ru

Представник ВМС ЗСУ в ефірі телеканалу FREEДOM повідомив, що Сили оборони обстріляли ВДК «Костянтин Ольшанський». Для атаки захисники використали ракетний комплекс «Нептун», інформує «НБН».

За словами Плетенчука, довкола цього корабля розгорнулася детективна історія. Десять років тому російські загарбники під час окупації Кримського півострова вкрали це судно і мали намір використати його для ударів по території України.

Прессекретар розповів, що у зв’язку з цим Силами оборони було ухвалено рішення завдати ракетного удару по ВДК «Костянтин Ольшанський». Речник ВМС запевнив, що судно отримало пошкодження, деталі щодо ураження корабля ще уточнюються.

Нагадаємо, 23 березня ЗСУ вдарили по Севастополю, пошкодивши ВДК «Азов» і «Ямал» російських окупаційних сил. Пізніше Плетенчук припустив, що в ході атаки міг отримати пошкодшення і корабель «Іван Хурс» ЧФ РФ.

Exit mobile version