В ISW оцінили наслідки атак ЗСУ на кораблі в Криму для Чорноморського флоту РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили наслідки атак Сил оборони України на кораблі окупантів у тимчасово захопленому Криму для Чорноморського флоту Російської Федерації.

Кораблі РФ у Чорному морі

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що 23 березня Сили оборони атакували тимчасово захоплений Севастополь, їхній удар був націлений на більшу кількість кораблів ЧФ РФ. Внаслідок обстрілу було пошкоджено ВДК «Ямал», «Азов» та судно «Іван Хурс», інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на заяву речника ВМС ЗСУ Дмитра Плетенчука, який повідомив, що у Севастополі також захисники вдарили по центру зв’язку Чорноморського флоту. Збитки та втрати через обстріл цього пункту можуть суттєво ускладнити функціонування ЧФ РФ, адже він підтримував загальну діяльність флоту.

Представник Військово-морських сил та речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк раніше говорили про те, що останні місяці армія Путіна рідко використовувала для атак «Калібри», оскільки база ЧФ РФ у Севастополі є єдиною, яка має необхідну інфраструктуру для перезаряджання цих крилатих ракет на бойові судна ворога.

В ISW вважають, що недавній удар ЗСУ по Криму продовжить утримувати загарбників від передислокації кораблів до Севастополя та західної частини Чорного моря. Також, на думку аналітиків, атаки Сил оборони ускладнять здатність ЧФ РФ максимізувати свої бойові можливості.

Нагадаємо, у ВМС ЗСУ заявили про удар Сил оборони по ВДК «Костянтин Ольшанський». Цей корабель росіяни вкрали в України під час окупації Криму десять років тому.

Exit mobile version