Ходжес припустив, чому Шольц не хоче надавати Україні далекобійні ракети Taurus

Колишній командувач армії США в Європі, старший радник НАТО з логістики Бен Ходжес пояснив, чому глава уряду ФРН Олаф Шольц затягує з передачею крилатих ракет Taurus Україні.

Бен Ходжес

Фото – atlanticcouncil.org

Екскомандувач армії США в Європі в інтерв’ю «ВВС Україна» припустив, що глава німецького уряду Олаф Шольц не хоче передавати Україні далекобійні ракети, оскільки вважає, що вони будуть використані для атаки на Кримський міст, інформує «НБН».

За словами радника НАТО, канцлер ФРН побоюється, що якщо ЗСУ вдарять по мосту окупантів за допомогою Taurus, Російська Федерація помститься його країні ядерною зброєю. Генерал-лейтенант у відставці вважає, що це дивна логіка.

Ходжес переконаний, що руйнування Керченського мосту стане приниженням кремлівського диктатора і створить серйозні проблеми для логістики загарбників. Він вважає, що Сили оборони можуть знищити цю конструкцію без німецьких ракет, але для цього знадобиться більше ударів.

Колишній командувач американських військ у Європі додав, що Україна так чи інакше має зруйнувати Кримський міст цьогоріч.

Раніше Ходжес розповів, як Київ має реагувати на заклики США припинити удари по російським нафтопереробним підприємствам.

Exit mobile version