Сирський відповів, чи є потреба у мобілізації 500 тисяч резервістів

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відповів, чи є сьогодні необхідність у мобілізації 500 000 резервістів, повідомивши, що дозволило вивільнити тисячі військових для поповнення бойових частин.

Олександр Сирський

Фото – mil.gov.ua

Генерал в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив, що наразі не йдеться про необхідність мобілізації 500 000 резервістів, оскільки ця кількість була суттєво зменшена після уточнення бойового складу ЗСУ, інформує «НБН».

За словами воєначальника, зараз переглядається чисельність певних підрозділів, які не задіяні у бойових діях. Він наголосив, що такі перевірки дозволили вивільнити тисячі військових для поповнення бойових частин.

Сирський повідомив, що сьогодні вже відбувається ротація захисників на лінії фронту, що забезпечує відпочинок та відновлення для воїнів. Головком ЗСУ додав, що для забезпечення цього процесу Силам оборони потрібні люди. Тому кожен український чоловік призовного віку має розуміти, що від його рішень та дій залежить, щоб наша країна вистояла.

Також в інтерв’ю воєначальник прокоментував рішення Зеленського у розпал війни замінити головнокомандувача армії України.

Exit mobile version