Удар БПЛА по НПЗ у Татарстані: з’явилися подробиці спільної операції ГУР та СБУ

У ніч на вівторок, 2 квітня, Сили оборони та безпеки України атакували за допомогою БПЛА нафтопереробний завод у Республіці Татарстан, який входить до п'ятірки найбільших НПЗ країни-агресора. ЗМІ повідомили подробиці удару по підприємству.

Атака БПЛА на НПЗ у Нижньокамську РФ

Фото – 360tv.news

Вночі в Нижньокамську Республіки Татарстан дрони атакували нафтопереробний завод, внаслідок чого на підприємстві виникла пожежа. Видання OBOZ.UA, посилаючись на власні джерела, заявило, що удар безпілотників по НПЗ – спільна робота СБУ та ГУР МОУ, інформує «НБН».

Як повідомили журналісти, БПЛА влучив в установку первинної переробки нафти, потужність якої становить 8 мільйонів тонн «чорного золота» – 2,6% від загальної переробки країни-агресора на рік.

Співрозмовник ЗМІ зазначив, що Сили оборони та безпеки України продовжать працювати над тим, щоб росіяни мали все менше можливостей вливати нафтодолари у війну проти нашої держави, перекриваючи кисень «країні-бензоколонці».

Нагадаємо, що 2 квітня Україна вперше з початку повномасштабної війни атакувала безпілотниками Республіку Татарстан. Окрім НПЗ, дрони вдарили по заводу в Єлабузі, де росіяни збирають ударні БПЛА «Шахед».

Exit mobile version