У Росії 7 квітня сталася пожежа на ракетному кораблі «Серпухов» – ЗМІ

У Калінінградській області країни-агресора в неділю, 7 квітня, сталася пожежа на судні. ЗМІ з'ясували, що горів малий ракетний корабель Військово-морських сил Російської Федерації «Серпухов».

Ракетний корабель ВМС РФ "Серпухов"

Фото – ria.ru

Видання «РБК-Україна», посилаючись на джерела в спецслужбах, повідомило, що судно, яке вчора горіло на заході держави-терориста, – малий ракетний корабель ВМС РФ «Серпухов», інформує «НБН».

За словами співрозмовника ЗМІ, бойове судно «другої армії світу» знаходилося на військово-морській базі «Балтійськ» у Калінінградській області, де й сталася пожежа. Журналісти зазначають, що джерело не стало уточнювати причину займання корабля.

Ракетне судно росіяни назвали на честь міста Серпухов, його спустили на воду 3 квітня 2015 року. До кінця 2016 року цей корвет ВМС РФ був у складі Чорноморського флоту, з 2017 року входить до складу Балтійського флоту.

Бойове судно «другої армії світу» має установку вертикального пуску і може завдавати ударів по цілях надзвуковими протикорабельними «Оніксами», гіперзвуковими протикорабельними «Цирконами» і крилатими ракетами «Калібр».

Раніше представник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, як російські загарбники намагаються вберегти залишки свого Чорноморського флоту від удару українських морських дронів.

Exit mobile version