У Буданова розповіли, скільки українців вдалося повернути додому за 51 обмін полоненими з РФ

Речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов поділився статистикою всіх обмінів полоненими з Російською Федерацією, проведених після 24 лютого 2022 року.

Обмін полоненими

Фото – president.gov.ua

В ефірі національного телемарафону речник ГУР МОУ повідомив, що за весь період повномасштабної війни з Російською Федерацією було проведено 51 обмін полоненими, інформує «НБН».

За словами представника військової розвідки, Женевська конвенція передбачає проведення обміну полоненими після війни, проте ніхто чекати на завершення бойових дій не буде і це принципова позиція нашої країни.

Юсов розповів, що Україні вдалося повернути додому понад 31 000 осіб, більша частина з них – військовослужбовці, проте є й цивільні. Він вважає, що така кількість – чимала цифра, адже це стосується порятунку життя громадян та їхнього повернення до родин.

Речник ГУР зазначив, що з обміну полоненими була проведена колосальна робота, проте має бути зроблено ще більше, враховуючи відсутність участі в цьому процесі міжнародних організацій, які мають долучатися до повернення українців.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець пояснив, навіщо Москва просуває тему про нібито відмову нашої країни продовжувати обмін полоненими з Росією.

Exit mobile version