Зеленський пояснив, чому окупантам вдалося знищити Трипільську ТЕС

Глава держави Володимир Зеленський прокоментував удар ЗС РФ по Трипільській ТЕС. Президент заявив, що окупанти знищили станцію, оскільки у ЗСУ закінчилися ракети для її захисту.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Український лідер в інтерв’ю PBS прокоментував масований удар Ірану по Ізраїлю минулими вихідними, який допомагали відбивати США разом із союзниками. Гарант переконаний, що Ізраїль сам не зміг би захиститись від такої масштабної атаки, інформує «НБН».

За словами глави держави, Ізраїль, США та їхні партнери задіяли для відбиття удару багато всього, чого не вистачає нашій країні. Зеленський наголосив, що це була демонстрація того, що таке союзники не на папері, а у небі, зазначивши, що Україна сама захищає свій повітряний простір.

Президент розповів, що Київ отримує від партнерів ту чи іншу техніку, проте вона у дефіциті. Лідер українців навів приклад із ударом по Трипільській ТЕС на Київщині.

Гарант нагадав, що на станцію летіли 11 ракет, сили ППО змогли збити лише перші 7 із них, 4 знищили ТЕС. Так сталося, оскільки у захисників закінчилися ракети для захисту цього об’єкта.

Нагадаємо, президент попередив про посилення штурмових та наступальних дій ЗС РФ найближчим часом.

Exit mobile version