В ISW вказали на проблему з мобілізацією в РФ для нового наступу армії Путіна

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомили, що РФ активізувала зусилля щодо набору живої сили в армію Путіна. Проте країна-агресор зіштовхнеться із проблемами у процесі мобілізації.

Мобілізація у Росії

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що перед новим наступом «другої армії світу» в Україні РФ активізувала зусилля з набору росіян у збройні сили, інформує «НБН».

Експерти звернули увагу на те, що російське керівництво активізувалося у питанні криптомобілізації – масового вербування громадян у війська без оголошення загальної мобілізації.

Завдяки цим заходам Кремль може щомісяця поповнювати ЗС РФ на 30 000 осіб. Такими темпами до кінця року влада країни-агресора поповнить армію Путіна до 300 000 бійців.

Окрім того, як повідомляло агентство Bloomberg, російська влада збільшила одноразову виплату під час підписання контракту з оборонним відомством РФ на 40%, що становить близько 5000 доларів.

Американські аналітики пишуть, що криптомобілізація дозволяє окупантам компенсувати втрати на фронті в Україні. Однак, якщо до початку наступу путінських військ Кремль все ж таки зможе набрати більше живої сили, ці люди будуть недостатньо навчені і не будуть ефективними на полі бою.

В ISW констатували, що РФ навряд чи зможе створити великі боєздатні резерви перед літнім наступом загарбників.

Раніше начальник ГУР МОУ Кирило Буданов вказав на мету нового масштабного наступу росіян.

Exit mobile version