Буданов відповів, чи є загроза нового наступу окупантів на північ України та столицю

Начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов оцінив загрозу нового наступу російських окупаційних сил на північ нашої країни та столицю.

Кирило Буданов

Фото – rbc.ua

В інтерв’ю ВВС воєначальник заявив, що зараз говорити про загрозу нового наступу «другої армії світу» на північ нашої країни та Київ безпідставно. За словами головного розвідника України, щодо цього ситуація абсолютно не змінилася, інформує «НБН».

Також генерал прокоментував слова директора ЦРУ Вільяма Бернса, який повідомляв, що напередодні повномасштабного вторгнення РФ він приїжджав до Києва і передавав інформацію про плани окупантів, зокрема щодо висадки у Гостомелі, проте глава держави Володимир Зеленський вважав ці дані бездоказовими.

Начальник ГУР МОУ зазначив, що він особисто знає Бернса та пишається цим знайомством, тому йому було б некоректно публічно коментувати заяви директора ЦРУ. При цьому він підтвердив, що українська розвідка мала у своєму розпорядженні аналогічні дані про майбутній напад ЗС РФ.

Буданов нагадав, що напередодні вторгнення росіян ще восени публічно ГУР попереджало про загрозу та вказувало напрямки, на яких ворог має намір атакувати. Однак відповідати на запитання журналіста, чи передавалася ця інформація Зеленському та якою була його реакція, воєначальник відмовився.

Також в інтерв’ю генерал оцінив здатність України завершити війну виходом на кордони 1991 року.

Exit mobile version