Дезертирство російських мобілізованих досягло рекордного рівня – розвідка Великобританії

Розвідка Великобританії повідомляє, що у російських загарбницьких військах зафіксовано рекордну кількість дезертирів з початку повномасштабної війни в Україні.

Мобілізація в Росії

Фото – ria.ru

Розвідка Великобританії проаналізувала інформацію незалежної російської групи «Медіазона» щодо дезертирства у загарбницьких військах РФ. За даними інтернет-видання, у березні військові суди країни-агресора винесли рекордну кількість вироків за дезертирство – 684.

Про це пише «НБН» із посиланням на сторінку МО Сполученого Королівства у соцмережі Х.

Загальна кількість таких випадків з початку мобілізаційних заходів у державі-терористі у вересні 2022 року становить 7400. Найбільше росіян, які не хочуть брати участь у так званій «спецоперації», у Московській області – 496.

Розвідка Великобританії звернула увагу на те, що більшість путінських солдатів, які самовільно залишили військову частину або місце військової служби, були засуджені до умовних термінів, після чого бійців повернули на фронт в Україну.

У звіті зазначається, що мобілізованим до лав окупантів доводиться залишатися на службі на невизначений термін з малою ймовірністю переведення на мирне положення.

Раніше у ГУР МОУ розповіли, як командування ЗС РФ намагається припинити масове дезертирство загарбників.

Exit mobile version