У ЦПД прокоментували заяви РФ щодо створення угруповання «Сєвєр» для окупації Сум та Харкова

Керівник Центру протидії дезінформації, лейтенант Андрій Коваленко прокоментував російські повідомлення щодо створення окупантами угруповання «Сєвєр» для наступу на Харків та Суми.

ЗС РФ

Фото – reuters.com

Пропагандисти РФ повідомляють, що загарбники створюють угруповання військ «Сєвєр» для окупації Харкова та Сум. Керівник ЦПД заявив, що подібні розповіді росіян покликані тероризувати українців та нагнітати паніку, інформує «НБН».

Ворог стверджує, що має намір довести угруповання «Сєвєр» до 46 000 загарбників та 1000 одиниць техніки. Коваленко пояснив, що такої кількості особового складу та зброї недостатньо для наступальних операцій. За його словами, ці війська росіяни використовуватимуть для сковування частини сил ЗСУ.

Лейтенант зазначив, що окупантам потрібні порожні Суми, Харків та Чернігів. Тому вони посилюють кампанію «пропаганди страху», намагаючись змусити українців покинути ці міста, щоб захопити їх.

Керівник ЦПД додав, що РФ використовує для поширення дезінформації ТіkТоk, потім переходить у канали месенджерів Viber і Telegram.

Раніше командувач НГУ Олександр Півненко оцінив можливість захоплення Харкова.

Exit mobile version