Аналітики ISW оцінили можливість наступу окупантів на Харків

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували інформацію щодо підготовки «другої армії світу» до наступу на Харків. Американські аналітики вважають, що ЗС РФ не вистачить сил для цього.

Харків

Фото – pravda.com.ua

Аналітики ISW у своєму звіті звернули увагу на заяви Олександра Сирського щодо ситуації на Харківському напрямку. За словами головкома ЗСУ, росіяни тут накопичують війська та проводять перегрупування, інформує «НБН».

Як зазначили американські експерти, заяви генерала щодо збільшення чисельності військ РФ не свідчать про неминучість наступу загарбників на Харків.

Воєначальник також повідомив, що Сили оборони покращили свої позиції поблизу села Синьківка Куп’янського району. Водночас російський військовий блогер заявив про відхід окупантів на невелику відстань від населеного пункту через брак особового складу у цьому районі.

Аналітики вважають, що нездатність армії Путіна захопити Синьківку протягом багатомісячного наступу, незважаючи на регулярні масовані механізовані та піхотні атаки, ставить під сумнів її боєздатність і, зокрема, боєздатність її північного угруповання.

В ISW припускають, що «друга армія світу» не піде у наступ на Харків, оскільки ця операція створить серйозні проблеми для ЗС РФ, враховуючи, що вони можуть зіткнутися з краще оснащеними ЗСУ після прибуття американської допомоги.

При цьому ворог може використати загрозу наступу на обласний центр, щоб розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на сході країни перед початком контрнаступу влітку.

Нагадаємо, у ЦПД прокоментували повідомлення росіян про створення угруповання «Сєвєр» для окупації Сум та Харкова.

Exit mobile version