Заступник Буданова спрогнозував сценарій завершення війни в Україні

Заступник начальника Головного управління розвідки МО генерал-майор Вадим Скібіцький дав прогноз щодо завершення війни в нашій країні, розповівши, за що зараз борються Україна та РФ.

Вадим Скібіцький

Фото – rbc.ua

Заступник Буданова в інтерв’ю виданню The Economist висловив думку про те, що війна в нашій країні не зможе закінчитися на полі бою, це відбудеться за столом переговорів.

Генерал переконаний, що навіть якщо ЗСУ вдасться відігнати загарбників до кордонів України, це не покладе край війні, інформує «НБН».

Заступник глави ГУР МОУ зазначив, що зараз Київ і Москва борються за найбільш вигідну позицію перед потенційним переговорним процесом. Змістовний діалог Києва та Москви, як він вважає, може розпочатися не раніше другої половини наступного року.

До цього моменту РФ зіткнеться із серйозними «зустрічними вітрами», оскільки потенціал ВПК країни-агресора на початок 2026 року через дефіцит інженерів і матеріалів вийде на плато. Представник розвідки припускає, що ЗСУ та ЗС РФ у майбутньому можуть залишитися без зброї.

Скібіцький попередив сусідні держави про те, що якщо вони не збільшать своє оборонне виробництво для допомоги ЗСУ, то опиняться під прицілом росіян. На захоплення Прибалтики у ЗС РФ піде 7 діб, тоді як час реакції НАТО становить 10 днів.

Генерал наголосив, що українці продовжать боротьбу за своє існування, проте результат війни з РФ залежить не лише від нашої країни.

Нагадаємо, аналітики ISW назвали три спроби Москви дестабілізувати Україну та оцінили загрозу для Харкова та Сум.

Exit mobile version