Євлаш розповів, як поява F-16 у ЗСУ вплине на дії окупантів

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш пояснив, як поява американських багатофункціональних винищувачів F-16 в Україні вплине на ситуацію на полі бою та дії окупантів.

Винищувач F-16

Фото – reuters.com

В інтерв’ю виданню NV прессекретар ПС ЗСУ заявив, що отримання Силами оборони України винищувачів F-16 стане певною небезпекою для армії Путіна, інформує «НБН».

Майор пояснив, що російські загарбники будуть розуміти, що їм доводиться мати справу з потужним реактивним винищувачем стандарту НАТО, адже вони не можуть не знати якого типу ракети запускають ці літаки.

Оскільки Україна має досвід навчання з цими американськими винищувачами, окупанти також зрозуміють, що ЗСУ переозброюються, змінюють свій авіапарк, наближаючись до стандартів Альянсу.

Євлаш зазначив, що все це надаватиме «другій армії світу» нотку невизначеності та нервозності. Водночас прибуття західної авіації у нашу країну підніматиме бойовий дух українців та зміцнюватиме їхню впевненість у перемозі.

Раніше представник Повітряних сил відповів, чи зможуть F-16 виконувати спільну бойову роботу зі старими літаками України.

Exit mobile version