Євлаш пояснив, чому не встановили тип зброї, якою окупанти вдарили по Харкову 8 травня

У середу, 8 травня, ЗС РФ вдарили по футбольному майданчику у Салтівському районі Харкова. Речник Повітряних сил України майор Ілля Євлаш пояснив, чому не встановили тип зброї, якою ворог атакував місто.

Ракетний удар по Харкову 8 травня

Фото – t.me/synegubov

У п’ятницю, 10 травня, прессекретар Повітряних сил повідомив, що поки не встановлено тип зброї, якою війська країни-агресора вдарили по Харкову два дні тому, інформує «НБН».

Майор нагадав, що обласний центр близько розташований до кордону з державою-терористом, тому під час атак російських окупантів залишається дуже мало часу для виявлення та знешкодження повітряних цілей. Тому армії Путіна вдається завдавати підступні удари.

За словами представника ПС ЗСУ, переважно «друга армія світу» б’є по Харкову із ЗРК С-300, використовуючи ці комплекси як артилерію. Євлаш додав, що наразі співробітники Науково-дослідного центру мають встановити, яким типом зброї путінські війська обстріляли місто 8 травня.

Зазначимо, що війська країни-агресора атакували Харків у ніч на 10 травня. В обласній прокуратурі повідомили наслідки обстрілів житлових кварталів міста та назвали кількість постраждалих.

Exit mobile version