У ISW пояснили посилення наземних атак РФ на сході України протягом останнього місяця

У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили посилення наземних атак ЗС РФ на Східному напрямку протягом останнього місяця, посилаючись на заяви представника Сил оборони та британської розвідки.

Російські окупанти

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що на сході України ЗС РФ протягом останнього місяця посилили наземні атаки. Американські експерти звернули увагу на заяву речника ОСУВ «Хортиця» Назара Волошина.

За словами представника ОСУВ, на сході країни 8 травня сталися 84 бойові зіткнення, а вже наступного дня їхня кількість зросла до 146, інформує «НБН».

Також розвідка Великобританії підрахувала, що з березня до квітня кількість атак армії Путіна зросла на 17%. Найбільше наземних атак «другої армії світу» зафіксовано у Донецькій області в районі Часового Яру, Мар’їнки та Адіївки.

Як припустив Волошин, активізація окупантів на сході пов’язана з висиханням ґрунту, що посприяло швидшим механізованим маневрам. Окрім того, ЗС РФ намагаються скористатися періодом очікування ЗСУ постачання військової допомоги США.

Американські експерти вважають, що до прибуття західної зброї в Україну путінські сили підтримуватимуть високу інтенсивність атак на сході країни.

Раніше аналітики заявили, що РФ не переходитиме на військові рейки, сподіваючись на поповнення втрат техніки загарбників в Україні за рахунок радянських запасів.

Exit mobile version