У WSJ пояснили, чому ППО України за останній місяць збила лише 30% ракет

Американське видання вважає, що за останній місяць українська ППО змогла знищити лише 30% ракет, якими ЗС РФ атакували країну, через проблеми з наявністю боєприпасів, що пов'язано із затягуванням допомоги Заходу.

Сили ППО України

Фото – kos.zsu.gov.ua

Газета The Wall Street Journal опублікувала статтю, в якій заявила, що українська протиповітряна оборона за останній місяць змогла збити лише 30% ракет ЗС РФ. Раніше сили ППО відбивали велику частку ракетних ударів, інформує «НБН».

За словами журналістів, показник ефективності протиповітряної оборони України проти ворожих безпілотників скоротився всього на 1%, за останні півроку захисники «відмінусували» до 82% дронів ЗС РФ, які легше збивати, ніж ракети.

Як пише ЗМІ, такий показник пов’язаний із проблемами наявності боєприпасів у Сил оборони України через затримку військової допомоги від союзників, зокрема США. Крім цього, армія Путіна збільшила інтенсивність атак ракетами та БПЛА за півроку на 45%.

Неназваний співрозмовник видання у європейській військовій розвідці заявив, що до прибуття західної допомоги ЗСУ потрібно протриматися близько двох місяців.

Раніше глава уряду Румунії повідомив позицію міністра оборони щодо передачі Бухарестом ЗРК Patriot для України.

Exit mobile version