Прем’єр Румунії повідомив позицію глави Міноборони стосовно Patriot для України

Глава уряду Румунії Марчел Чолаку заявив, що міністр оборони країни Анджел Тілвар проти того, щоб Бухарест передавав Києву систему Patriot для зміцнення української ППО.

ЗРК Patriot

Фото – AP Photo / Czarek Sokolowski

Коментуючи можливість надання Києву установки Patriot, румунський прем’єр-міністр повідомив, що глава оборонного відомства виступив проти цієї ідеї, інформує «НБН» з посиланням на Digi24.

За словами Чолаку, керівник Міноборони дуже не хоче віддавати одну із систем Patriot, яку Бухарест може відправити в Україну. Глава уряду додав, що Тілвар має серйозні побоювання щодо надання комплекса ППО Києву.

Прем’єр зазначив, що приймати рішення про передачу ЗРК Україні має Вища рада нацоборони. Чиновник вважає, що Бухарест ухвалить мудре рішення, яке стосується його країни.

Минулого тижня румунський лідер Клаус Йоханіс після зустрічі з американським президентом Джо Байденом повідомив, що його країна готова розглянути відправку однієї установки Patriot в Україну.

Раніше ЗМІ розповіли, що Іспанія замість передачі Patriot погодилася надати Києву ракети до цих зенітних ракетних систем.

Exit mobile version