Аналітики ISW вказали на пріоритет російського наступу на Харківщині

У вашингтонському Інституті вивчення війни вважають, що пріоритетом російських окупаційних сил на Харківщині є не просування в глиб регіону, а створення буферної зони на його території.

Російські окупанти

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що на Харківщині 13 травня ЗС РФ продовжили тактично значущі наступи на північ та північний схід від обласного центру. При цьому експерти за добу не зафіксували підтверджень переправлення окупантів на південний берег річки Вовча у Вовчанську або на околицях міста, інформує «НБН».

Днем раніше армія Путіна вдарила по мостах через річку на захід та схід від Вовчанська, а напередодні почала бити по переправах через річку та атакувати логістичні маршрути у місті.

Аналітики не можуть пояснити, чому росіяни націлилися саме на мости, які необхідні для переходу через водний потік та забезпечення стабільної логістики.

Американські експерти припускають, що метою наступу «другої армії світу» на Харківщині є не просування вглиб регіону, на що вказують перелічені чинники. Очевидно, ЗС РФ намагаються створити на території області буферну зону.

Зазначимо, що в новому інтерв’ю західному ЗМІ начальник ГУР МОУ Кирило Буданов припустив, що російські загарбники можуть розпочати наступ у напрямку Сум.

Exit mobile version