Заступниця глави Мін’юсту назвала кількість засуджених, які подали заяви на службу в армії

Заступниця глави Міністерства юстиції Олена Висоцька повідомила, скільки в'язнів виявили бажання служити в армії, для чого подали заяви на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

В'язні в Україні

Фото – rbc.ua

Висоцька в ефірі національного телемарафону повідомила, що понад 3000 в’язнів подали заяви на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, оскільки хочуть служити в армії, інформує «НБН».

За словами заступниці глави Мін’юсту, до ухвалення закону прогнозувалася цифра близько 4500 засуджених. Чиновниця зазначила, що не всім в’язням нормативно-правовий акт дозволить мобілізуватися, також частина з них отримає відмову від ВЛК через суспільно-небезпечні хвороби.

Представниця відомства зазначила, що 4000-5000 призваних до армії засуджених стануть допомогою для Сил оборони України, тому держава має намір уможливити мобілізацію для в’язнів, ухваливши відповідний закон.

Висоцька додала, що документ передбачатиме додаткові 5-10 років ув’язнення у разі, якщо засуджений вийде з в’язниці та відмовиться від служби в армії.

Раніше в оборонному відомстві назвали злочини, за які в’язням відмовлять у мобілізації.

Exit mobile version