Глава «Укренерго» закликав українців вчитися жити із плановими відключеннями світла

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький закликав співгромадян вчитися жити з плановими відключеннями світла на побутовому рівні, оскільки ГПВ, ймовірно, діятимуть у країні й у холодну пору року.

Глава НЭК «Укрэнерго» Владимир Кудрицкий

Фото – REUTERS/Sergiy Voloshin

Кудрицький в ефірі «Суспільного» заявив, що ймовірність контрольованих відключень навіть за нинішніх планів відновлення пошкоджених обстрілами енергооб’єктів виключати не можна, не кажучи про нові атаки окупантів на цю інфраструктуру.

За його словами, зима в Україні може бути непростою з огляду на те, що в холодну пору року споживання електрики зростає, повідомляє «НБН».

Глава правління «Укренерго» зазначив, що на відновлення пошкоджених та зруйнованих ударами російських військ станцій підуть місяці та роки. У зв’язку з цим стрімкого збільшення генерації не буде, проте українцям на побутовому рівні треба вчитися жити із плановими відключеннями світла.

Кудрицький додав, що блекаути поки що не плануються, але для збереження цілісності системи застосовуватимуться контрольовані відключення світла.

Раніше він пояснив, як по Україні відключатимуть світло у періоди дефіциту в енергосистемі.

Exit mobile version