Ексзаступник глави Генштабу ЗСУ вказав на головну мету наступу РФ на Харківському напрямку

Колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко заявив, що мета наступу «другої армії світу» на Харківщині – це не захоплення обласного центру. Ворога цікавить окупація іншого населеного пункту.

Ігор Романенко

Фото – radiosvoboda.org

Ексзаступник глави Генштабу ЗСУ заявив, що, розпочавши наступ на Харківщині, росіяни мали намір окупувати Вовчанськ, а не багатомільйонний обласний центр, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

За словами Романенка, судячи з сил, які армія Путіна зібрала на Харківському напрямку, ворог має намір розширити так звану санітарну зону. Для цього окупанти щодня масово атакують артилерією, РСЗВ та авіаційними бомбами.

Він пояснив, що Вовчанськ – важливе місто для «другої армії світу», адже у разі його захоплення окупанти зможуть просуватися у напрямку угруповання військ ЗСУ в районі Куп’янська, що добре видно на карті.

Колишній заступник начальника Генштабу України нагадав, що росіяни місяцями безрезультатно намагаються з південного сходу атакувати Куп’янськ та Куп’янськ-Вузловий. У разі окупації Вовчанська для цього міста виникне загроза з тилу. Однак Сили оборони змогли зупинити просування військ Путіна з боку Вовчанська.

Раніше щодо цілей наступу росіян на Харківщині висловився військовий аналітик Петро Черник.

Exit mobile version