РФ використовує секретні передові технології проти сервісу Starlink в Україні – NYT

Американські ЗМІ заявили, що за збоями у зв'язку Starlink в Україні стоїть РФ. Росіяни використовують секретну зброю проти супутникового інтернет-сервісу, викликаючи збої на лінії фронту, що ставить ЗСУ у невигідне становище.

ЗСУ користуються Starlink

Фото – facebook.com/khortytsky.regiment

Американське видання The New York Times прокоментувало інцидент зі збоєм у роботі Starlink напередодні наступу ЗС РФ на Харківщині. Бійці 92-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ заявили, що супутниковий інтернет раптово сповільнився, через що захисники не могли ділитися оперативною інформацією та швидко спілкуватися, пише «НБН».

За даними ЗМІ, за збоєм у роботі терміналів стоять росіяни – вони перед наступом на Харківщині застосували секретну потужну електронну зброю проти інтернет-сервісу, викликавши масові збої у його роботі. Один із бійців бригади розповів, що за день до атак загарбників Starlink просто вимкнувся.

Журналісти зазначають, що, якщо окупанти досягнуть успіху в таких атаках, це призведе до тактичного зсуву у війні, оскільки критичні моменти через проблеми зі зв’язком Starlink ставитимуть ЗСУ у невигідне становище на полі бою.

Нагадаємо, аналітики ISW пояснили, чому ЗС РФ довелося розпочати повторний наступ в Україні раніше, ніж вони планували.

Exit mobile version