Дві країни НАТО виступають проти закриття неба на заході України – Bild

В Організації Північноатлантичного договору обговорюється закриття повітряного простору на заході України та інші варіанти розширення допомоги країні. За інформацією ЗМІ, дві держави-члени НАТО виступають проти цієї ідеї.

Україна і НАТО

Фото – nato.int

Німецька газета Bild, посилаючись на власні джерела, повідомила, що деякі країни Північноатлантичного Альянсу готові розширювати допомогу Україні, зокрема, діяти на її території, інформує «НБН».

За даними ЗМІ, за це виступають шість держав – Велика Британія, Франція, Канада, Литва, Польща та Естонія, не підтримують дві країни – Німеччина та США. Журналісти пишуть, що питання розширення допомоги Україні стосується трьох напрямків – навчання, логістики та ППО.

Екс-начальник оперативного штабу Міноборони ФРН Ніко Ланге вважає, що зручніше та дешевше відправити інструкторів НАТО для підготовки захисників на захід України, ніж змушувати бійців ЗСУ літати Європою. Тому в Альянсі обговорюють відповідну можливість.

Також порушується питання постачання зброї не до українських кордонів, а ближче до фронту, для чого в організації розробляють концепцію «передової логістики».

Окрім того, Польща запропонувала закрити небо над заходом України за допомогою зенітних комплексів НАТО. У зв’язку з цим члени Альянсу почали обговорювати питання ППО.

Раніше у польському МЗС відреагували на заклик України збивати російські ракети з території НАТО.

Exit mobile version