ГУР встановило рекорд під час атаки на РЛС в Орську 26 травня – ЗМІ

У неділю, 26 травня, у місті Орськ Оренбурзької області країни-агресора під ударом дронів опинилася загоризонтна РЛС «Воронеж-М». Українські ЗМІ заявили, що за атакою на об'єкт стоїть ГУР МОУ.

ГУР МОУ

Фото – mil.in.ua

Місцеві пабліки повідомляли, що 26 травня під Орськом «упав» безпілотник. Джерело одного з Telegram-каналів у правоохоронних органах розповіло, що дрон, ймовірно, націлився на військовий об’єкт. Атака нібито обійшлася без руйнувань та постраждалих, інформує «НБН».

Видання «Українська правда», посилаючись на джерело у Головному управлінні розвідки Міноборони заявило, що в Орську під ударом БПЛА опинилася загоризонтна радіолокаційна станція далекого виявлення цілей «Воронеж-М». Безпілотник по об’єкту випустило ГУР МОУ.

За словами співрозмовника журналістів, українська розвідка під час цієї атаки встановила рекорд ураження для дронів-камікадзе – БПЛА пролетів понад 1800 кілометрів до ворожої РЛС. Наслідки удару уточнюються.

Зазначимо, що раніше найвіддаленішою ціллю для українських безпілотників був НПЗ «Газпром нефтехим Салават» у Республіці Башкортостан країни-агресора. 9 травня дрон пролетів до заводу 1500 кілометрів.

Як повідомлялося, 23 травня безпілотники ГУР МОУ вдарили по об’єктах ВПК держави-терориста в Республіці Татарстан.

Exit mobile version