У ДПСУ відповіли, чи сформувала РФ на кордоні із Сумщиною потужне угруповання для наступу

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко відповів, чи сформувала РФ на кордоні із Сумщиною потужне угруповання для наступу та висловився щодо активності ворожих ДРГ в області.

Андрій Демченко

Фото – t.me/UkraineMediaCenterKyiv

Представник Держприкордонслужби України повідомив, що на кордоні із Сумщиною немає сформованого РФ потужного угруповання військ для наступу на регіон та прориву до обласного центру, інформує «НБН» із посиланням на «РБК-Україна».

Також Демченко прокоментував діяльність російських ДРГ у регіоні. За його словами, диверсанти ЗС РФ з кінця минулого року найактивніші саме на Сумщині. В області ворог шукає місця розташування бійців ЗСУ та лінії оборони, щоб завдавати ударів по них.

Речник ДПСУ розповів, що російські ДРГ можуть складатися з 4-5 диверсантів, були групи із понад 10 осіб і навіть до 20 окупантів. Великі ДРГ під час заходу на територію Сумщини ділилися на менші групи, щоб оточити бійців Сил оборони.

Він додав, що спроби прориву диверсантів бійці ЗСУ фіксують по всій протяжності кордону області та викривають їх.

Раніше начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов оцінив можливість наступу «другої армії миру» на обласний центр із боку Сумщини.

Exit mobile version