Україна отримає від Іспанії рекордний пакет військової допомоги вартістю понад 1,1 млрд євро – ЗМІ

Іспанські ЗМІ повідомляють, що Мадрид має намір надати Україні нову військову допомогу, цього разу пакет досягне рекордної суми понад 1,1 мільярда євро. Про це стане відомо під час відвідин іспанської столиці президентом Володимиром Зеленським.

Танк Leopard 2A4

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

Іспанська газета El Pais, посилаючись на власні джерела, пише, що Мадрид зважився на безпрецедентну підтримку Києва на 1,129 мільярда євро, інформує «НБН».

Як заявило ЗМІ, техніку та боєприпаси керівництво країни братиме не з арсеналів – їх випустить іспанська промисловість. Зокрема, до нового пакету допомоги для ЗСУ увійдуть 6 ракет для ЗРК Patriot до півдюжини таких снарядів, відправлених в Україну в квітні. Також Сили оборони отримають 19 уживаних танків Leopard 2A4.

Журналісти повідомили, що про надання Києву нового пакету військової допомоги іспанське керівництво оголосить під час візиту українського лідера Володимира Зеленського у Мадрид. Техніка та боєприпаси будуть поставлені до кінця червня.

Нагадаємо, раніше про надання нового пакету військової допомоги ЗСУ заявили у Міністерстві оборони Німеччини. Відомство перерахувало, що Сили оборони отримають від ФРН.

Exit mobile version