РФ вперше отримала від Ірану нові високоточні авіаційні бомби Qaem-5 – ЗМІ

Аналітик німецького видання заявив, що Тегеран вперше передав Москві нові високоточні авіаційні бомби Qaem-5, які взяв на озброєння лише п'ять років тому, для атак окупантів на Україну.

Іранські авіаційні бомби Qaem-5

Фото - BILD

Експерт німецької газети Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке заявив, що країна-агресор вперше отримала від Тегерана нові високоточні авіаційні бомби Qaem-5 для обстрілу української території.

За його словами, цю зброю іранці поставили на озброєння у 2019 році, інформує «НБН».

Рьопке звернув увагу на відео з Курської області країни-агресора – напередодні в регіоні розбився важкий іранський дрон Qods Mohajer-6, який ніс авіабомби Qaem-5. Як припустив експерт, безпілотник, судячи з усього, повинен був завдати удару по Сумщині. Однак із невідомої причини БПЛА впав.

Аналітик нагадав, що раніше «друга армія світу» для обстрілів України не використовувала високоточні авіаційні бомби Qaem-5. Застосування цієї зброї російськими загарбниками свідчить про вихід військової співпраці Ірану та держави-терориста на «новий рівень».

Нагадаємо, минулого місяця американське видання повідомило, що країна-агресор може передати Ірану винищувачі та комплекси ППО.

Exit mobile version