В ISW назвали мету додаткових атак окупантів на Донецькому напрямку

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що армія Путіна днями провела додаткові атаки на Донеччині. Американські аналітики пояснили мету такої активності окупантів.

Російські окупанти

Фото – wikimedia.org

У звіті ISW зазначається, що днями російські загарбники на Донеччині провели чотири механізовані атаки ротами та меншими підрозділами на кількох оперативних напрямках, інформує «НБН».

Американські експерти зазначили, що результатом цих додаткових атак на Донеччині стали незначні просування армії Путіна в районі сіл Новопокровське та Старомайорське.

Аналітики звернули увагу на те, що загарбники останніми днями збільшили темпи наступу у напрямку міста Покровськ, одночасно знизивши інтенсивність атак на півночі Харківської області.

В Інституті вивчення війни припускають, що мета цих обмежених атак «другої армії світу» – оцінити реакцію ЗСУ та їхню обороноздатність на Донеччині. Росіяни хотіли дізнатися, чи мають вони можливість для наступів на інших напрямках у регіоні.

Нагадаємо, у ЗСУ пояснили, чому росіянам важливо захопити село Липці на Харківщині та чим загрожує обласному центру окупація цього населеного пункту.

Exit mobile version