Євлаш назвав кількість літаків, необхідну ЗСУ для захисту України від ворожих атак

Речник Повітряних сил ЗСУ майор Ілля Євлаш розповів, скільки одиниць авіації мають отримати ЗСУ, щоб захистити країну від атак «другої армії світу» та отримати паритет із російськими окупантами у небі.

Винищувач F-16

Фото – army.mil

Представник Повітряних сил України в ефірі програми «Ранок.LIVE» розповів, що для досягнення паритету в небі над Україною ЗСУ мають отримати щонайменше дві ескадрильї, інформує «НБН».

За словами майора, Сили оборони потребують близько 150 одиниць авіації, включаючи транспортні літаки, які дозволять захисникам повністю забезпечити їхні військові цілі.

Євлаш зазначив, що постачання американських винищувачів F-16 до нашої країни – це потужно, проте ЗСУ також потрібні і ракети, якими вони зможуть дістати російських загарбників на досить далекій відстані та завдавати їм ураження.

Речник Повітряних сил додав, що наша країна зрадіє будь-якій допомозі від партнерів у питанні передачі військових літаків, оскільки український авіаційний парк давно застарів.

Нагадаємо, минулого тижня уряд Швеції повідомив, що передасть Києву літаки радіолокаційної розвідки ASC 890. Євлаш розповів, як ця авіація посилить потенціал Повітряних сил ЗСУ та української ППО.

Exit mobile version